Cazan Tuica Alambic 60 Litri, cu Termometru Inclus image0
Cazan Tuica Alambic 60 Litri, cu Termometru Inclus image1
Cazan Tuica Alambic 60 Litri, cu Termometru Inclus image2
Cazan Tuica Alambic 60 Litri, cu Termometru Inclus image3

Cazan Tuica Alambic 60 Litri, cu Termometru Inclus


[ ACCESORII RECOMANDATE ] Sita Cupru Anti-Lipire pentru Alambic 50 si 60 Litri Arzator Gaz 30cm Tip "Paella" pentru Alambic 60Litri Suport Metalic 40cm pentru Alambic de 60 Litri Dimensiuni: Inaltime x Latime x Adancime (mm):1000mm x 1150 mm x 560 mm Cazanele pentru tuica de tip „Al-Ambiq” sunt fabricate in Portugalia de Artizani cu experienta din generatie in generatie. Se confectioneaza din cupru alimentar 99,9%, pentru a asigura fixarea materialelor aromatice in distilat (tuica), ionii de cupru avand un rol important si in procesul de maturare al tuicii. Cazanul are forma sferica, pentru a facilita miscarea continua a borhotului in procesul de fierbere. Acesta este motivul pentru care cazanele de tip alambic nu necesita amestecator, deoarece continutul nu se lipeste de fundul vasului - in cazul compozitiilor mai diluate sau a vinului. Pentru Compozitiile mai Dense (Borhot de Pruna, Mar), recomandam Sita Anti-Lipire pentru siguranta totala. Capacul vasului de fierbere are o forma de cupola asemanatoare unei cepe, ceea ce inseamna ca aburul trece printr-o sectiune mai ingusta, dupa care se dilata si se raceste in cupola, asa incat elementele componente cu o temperatura de fierbere mai scazuta se precipita si revin in borhot, eliminand componentele nocive din distilatul final. Acest lucru inseamna ca forma constructiva a cazanului favorizeaza fierberea unei tuici curate si aromate. Se recomanda ca fierberea sa se efectueze cu gaz(Arzator sau direct pe Aragaz), care are o posibilitate de reglare mai fina a flacarii, dar se poate efectua si cu lemne. Etansarea se realizeaza cu Amestec de Apa si Faina Alba in 2 puncte : 1. Intre Capac si Corpul Cazanului; 2. Intre Teava de Legatura si Intrarea In Serpentina din Racitor. Recomandam o prima distilare de curatare( Amestec Apa si Acid Citric in Proportie de 59:0,4 - La 59 litri de apa, se pot pune 400 ml acid citric sau otet de mere ) pentru a elimina impuritatile ramase in urma fabricarii. Deasemenea aceasta recomandare ramane valabila si in cazul in care doriti sa utilizati cazanul dupa o lunga perioada de timp in care nu s-a mai fiert. Cazanul de tuica este format din 3 parti componente: recipinetul de baza, capac cu conducta, racitor. Material: Cupru Pur, Grosime de 1mm

INAPOI SUS